Om Arkivportalen

Välkommen till Arkivportalen – ditt fönster till historiens skattkista! Vi är en passionerad och engagerad samling historieentusiaster och arkivarier som brinner för att bevara, utforska och dela med oss av världens rika historiska arv. På Arkivportalen strävar vi efter att erbjuda en omfattande resa genom historiska händelser, epoker, kulturell och social historia, militärhistoria samt upptäckternas och innovationernas fascinerande värld. Genom att kombinera modern teknologi med en kärlek till historia har vi skapat en digital plattform som är både inspirerande och informativ.

Vår vision är att främja förståelsen för det förflutna och dess inverkan på nutiden. Vi vill väcka intresse och nyfikenhet hos våra besökare, oavsett ålder eller bakgrund, för att forma en djupare förståelse för våra rötter och hur de har format den värld vi lever i idag. På Arkivportalen finns något för alla – oavsett om du är en nybörjare eller en erfaren historiker.

Vi strävar efter att vara den mest tillförlitliga och omfattande källan till historisk kunskap. Genom att samarbeta med arkiv och kulturella institutioner runt om i världen, säkerställer vi att vårt innehåll är aktuellt, välgrundat och lättillgängligt. Vårt mål är att vara en plattform för både lärande och njutning, där du kan upptäcka fascinerande fakta, djuplodande artiklar och inspirerande berättelser om vårt gemensamma förflutna.

Tack för att du besöker Arkivportalen! Tillsammans reser vi tillbaka i tiden och låter historiens vingslag bära oss framåt mot en ljusare framtid.